TALVEPÄEV 2013

Meie talvepäev 2013 rõõmustas 33 kahe- ja 22 neljajalgse osalejaga. Ilm oli tellitud lume ja päikeseline. Alustuseks tehtud retk võõrustaja Mustjõe kõrtsitalu valdustes tutvustas meie rahva ajalugu lõbusas ja huvitavas võtmes... sai istuda ürgses püstkojas soojendava lõkketule ümber selle aja traditsioonide kohaselt naised paremal - mehed vasakul, tutvuda metsavenna punkriga, mille leidmine tavaolukorras oleks nõudnud tublisti nutikust, võetud külmarohuks lonks tulivett metsarüppe peituvast puskarivabrikust, tutvutud vanade ehal käimise ja keha eest hoole kandmise hoonetega. Veel jäi teele viinapuu, mille saaki meie kahjuks kätte ei suutnud saada. Jõeveeres oli vahva vanaema majake ning teiselt kaldalt paistev nõiamaja, mida oli kena vaadata troonilt, mis pisut vimpkasid viskas. Metsas üllatas meid ka pealtnäha lihtsalt püstkoda, mis peitis endas ka sauna ja väiksema seltskonna ööbimis võimalust (nn. eurokoda).

Peale korralikku lõunasööki ruumikas, soojas ja kenas talutares tutvustas Ülle Aaslav-Kaasik meile koerte veovarustust ning õpetas mida, miks ja kuidas tuleb koerale sobiva varustuse valikul jälgida. Koerad said varustust selga proovida ja omanikud õpetust millised käsklused tuleb koerale esmalt selgeks õpetada ja kuidas alustada veoga. Kohal oli ka meie tõule omane nn. minisaaniga bern, kes tõeliselt nautis võimalust, et sai tööd teha.

Koeraga koos tegutsemiseks sobivat veovarustust leiate siit.

Kuna lumi enam kaua ei püsi siis kelgu-suusataja veo asemal muutub aktuaalseks sama varustusega tehtav koerakross.

Ning aprillis on tulemas ka koerakrossi üritused huvilistel/harrastajatele/lihtsalt koos koeraga looduses liikujatele koerte luitekross

ja juba tõsisematele koerakrossi fännidele Baltic cup'i esimene etapp

Toimus ka lühike üldkoosolek, koos Loiri pagari maitsvate kringlitega, mille protokolli leiad peagi ühing/üldkoosolekud lehelt.  Suur tänu kõigile osalejatele, võõrustajale ja korraldajatele.

Pisut pilte leiad siit, ning kui keegi soovib meie oma galeriisse veel pilte lisada, siis vajaliku ligipääsu ja lihtsa õpetuse saate kirjutades e-mailile See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

talv2013

Loodame teiega uuesti kohtuda meie suvepäeval, kus teeme ka oma koerakrossi ;)




EESTI ŠVEITSI ALPI KARJAKOERTE TALVEPÄEV 2013

10.märts
Harjumaal, Kõrvemaal, Mustjõe kõrtsitalus

Tule kogu perega, tule koos koeraga või ilma koerata, tule igal juhul, seltsis on lõbusam!
Tegevust jätkub talvepäeval kõigile!

PÄEVAKAVA on ligikaudne ja paindlik (algusaeg on täpne!)

  • 12:00 kogunemine ja koerte sotsialiseerimine
  • 12:30 matk-lustakas jalutuskäik tutvumaks talu ümbruse ja ajalooga (teele jäävad muuhulgas Vanema maja, Nõia maja, metsavenna punker, puskarivabrik ja veel üht-teist)
  • 14:00 lõunasöök
  • 15:00 hobi veovarustuse ja kelgu-suusaveo algkoolituse tutvustus (koerad kellel ei ole tehtud düsplaasia uuringud võivad vedada ainult rangelt omaniku vastutusel)
  • 16:30 lühike üldkoosolek majandusaasta aruande kinnitamiseks
  • 17:00 tubane vestlusring / soe jook ja kringel
  • alates 18:00 suitsusaun põrgukatlaga ja lõke püstkojas

* Talvepäeval on kohapeal erandkorras võimalik sularaha eest registeeruda meie kevadisele 4.mail toimuvale IX ERINÄITUSELE 1.hinnaga. Kaasa palun võtta tõutunnistuse koopia. Registreerimis lehe saab täita ka talvepäeval.

Registreerumise ja osalustasu tasumise tähtaeg 4.märts

Registreeru e-mailil: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.  või tel. 56226381 Inge

Osalustasu kanda ühingu arvele : 15.- täiskasvanu (ühingu liige 7.-)

Koerad ja väiksekesed, kes ühises lauas ei söö on tasuta ;)

ASUKOHT Mustjõe kõrtsitalu asub Piibe maantee ääres (Tallinn-Aegviidu suunal), Tallinna poolt tulles Aegviidu asula alguse märgi juurest paremale.